Ekran kartı ve işlemci ile para kazanma yöntemleri, evden para kazanma yöntemlerini okuyun, Bitcoin madenciliği ile kripto para kazanmaya başlayın

Bitcoin Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey


Bitcoin'in nedir, nerede, ne zaman ortaya çıktı, nasıl çalışır, güvenli mi ve hakkında merak ettiğiniz diğer şeyler yazımızda


Geride bıraktığımız yılın en büyük ekonomik olaylarından ve kazanç kapılarından birisi dijital para birimi olan Bitcoin idi.

Yaptığı büyük patlamanın ardından 2017'in sonlarına doğru her ne kadar düşüşe geçse de şu an sakinleşmiş görünüyor.

Bu yazıyı kaleme aldığımız sırada 1 Bitcoin'in piyasa değeri 9000 Amerikan doları seviyesinde seyrediyordu.

Bazı yatırımcılar konuya temkinli yaklaşsa da bu Bitcoin kazanımlarını arttırmaya çalışanların sayısı azımsanmayacak ölçüde büyük.

Teknolojinin gelişmeye devam etmesine mukabil merkezi olmayan sistemi ve şifreli güvenli yapısı sayesinde yolculuğuna devam ediyor.

21. yüzyılın para birimi olmaya aday Bitcoin hakkında bilmek merak ettiklerinizi sizin için aşağıda derledik.

Bitcoin nedir?




Bitcoin bilinen ilk sanal para birimidir.

Sanal para aktarımı ve yeni birimleri ortaya çıkarma konusunda özel bir şifreleme yöntemi kullanılan ekonomik değer olarak tanımlayabiliriz.

Arkasında ise oldukça basit bir fikir yatıyor: Parayı şirketlerin ve devletlerin kontrolünden çıkarmak, global olarak maliyetsiz para transferleri yaparken kimlik gizliliğini sağlamak.

Bitcoin'in başarısı ile birlikte taklitleri ya da alt-coin olarak adlandırabileceğimiz yeni sanal para birimleri de ortaya çıkmaya başladı.

Konuyu çok karmaşık hale getirmeden ikinci nesil sanal para birimleri olan Ethereum ve Bitcoin Cash burada anmalıyız.

Yani cüzdanımızdaki paraya benzemiyor?

Evet, sanal para özel bilgisayar programları tarafından mining (madencilik) yapılarak ortaya çıkartılan kod dizinleridir.

Satın alındığında ya da mining yapıldığında normal para gibi işlev kazanmaktadırlar.

Bitcoin nerede ortaya çıktı?


Satoshi Nakamoto takma adını kullanan gizemli yazılımcı tarafından Bitcoin, 2013 yılında ortaya çıkmıştır.

Bitcoin'in ortaya çıktığı dönemde temel ilkeleri ortaya atan Nakamoto, sistemi ekonomik kurumları aradan çıkararak (peer to peer) direk olarak iki alıcı arasında gönderimi sağlayacağını söylemiştir.

Bitcoin nasıl çalışır?


Nakamoto bu para birimini yazarken iki taraf arasına güven yerine şifrelenmiş kod kanıtı kullanan ve istekliler arasında üçüncü bir tarafa gerek kalmadan alışveriş yapılabilinmesini öncelemiştir.

Yani devlet ya da bankaya gerek kalmadan yapılan ödemenin şifrelenmiş (blockchain) kaydını kullanan bir sistem.

Bu ödemelerin kaydını ise bilgisayarlarını sisteme entegre eden bilgisayarlar tutmaktadır.

Bu kaydı tutmak için bilgisayarlını sisteme açtıkları için kullanıcılar da yeni oluşturulan Bitcoin ile ödüllendirilir. Bu ödüllendirme ya da kazanıma cryptocurrency mining (sanal para madenciliği) denilmektedir.

Bitcoin'in değerini ne belirliyor?


Birçok şeyde olduğu gibi arz talep ilişkisi.

Yeni Bitcoin birimleri her 10 dakikada 25 Bitcoin sisteme girecek şekilde belirlenmiş durumda tasarlanmıştır.

Fakat bu akışın zamanla sona ereceğini belirtelim. Bitcoin 21 milyon adet olarak şekilde dizayn edilmiştir. Şu anda piyasada 16 milyon civarı Bitcoin kullanımdadır.

Bitcoin nasıl alınır? 



Bitcoin elde etmenin bir çok farklı yolu bulunmakta. Bir hizmet ve ticaret karşılığında Bitcoin elde edebileceğiniz gibi.

Özel şahıs ve internet sitelerinden para takası karşılığında edinebilirsiniz. Güvenle Bitcoin satın alabileceğiniz siteleri sizin için bir araya getireceğim. Blogumu takip ederseniz bu konudaki yazıma ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu bu yazımıza göz atarak bilgisayarınızda mining yapmaya başlayabilirsiniz.

Bitcoin cüzdanları


Bitcoin cüzdanları tıpkı normal cüzdanların paranızı içerisinde tuttuğu gibi Bitcoin'lerinizi saklayabileceğiniz programlardır.

Bu cüzdanları bilgisayar, telefon ya da internet sitesi üzerinde barındırarak güvenle istediğiniz yerden sanal paranıza ulaşabilirsiniz.

Nasıl cryptocurrency mining yapılır?


Mining (madencilik) bilgisayarınıza kuracağınız programlar ile cihazınızın gücünü kullanarak kompleks matematik işlemlerinin çözülmesi ile yapılır. Hadi güçlü bir sistemi sahip bir bilgisayar ile daha hızlı sanal para kazanabilirsiniz.

Şu an piyasada Bitcoin mining için özel tasarlanmış cihazlar sayesinde sanal para mining ile daha hızlı Bitcoin bulunabiliyor.

Ayrıca cihazınızı açık bırakarak para kazanabileceğiniz sanal para madenciliği programları da mevcut.

Bitcoin'in geleceği ve güven sorunu


Bitcoin hakkında hem iyi hem de kötü olan yan arkasında işlemleri düzenleyen bir merkez bankasının veya devletin olmaması.

Mesela Ethereum yakın tarihte bir gün içerisinde 317 olaran coin değeri 0,1 coin'e kadar düşüş yaşadı. Şu anda kendini toparlayıp tekrar 473 dolar seviyesinden işlem görsede alınması gereken bazı derslerin olduğu ortada.

Yazılım korsanlarının ve suç çevrelerininde gözdesi olan Bitcoin'i, uyuşturucu ve kara para aklama çevreleri tarafından da kullanıldığı biliniyor.

Örneğin WannaCry isimli ransomware (fideye yazılımı) ile büyük şirketlerin sistemlerini hackleyen kişiler, şirketlerin tekrar sistemlerine erişimini açmak için fidye olarak Bitcoin ödemesi istemişlerdi.

Sanal para birimleri konusunda dikkatli olmak gerektiği ortada ancak Bitcoin ve diğer sanal para birimlerinin uzun vadede yatırımcısına kazandırmaya devam edeceği su götürmez bir gerçek.

Atladığımız ya da merak ettiğiniz başkaca şeyler var ise yorumlarda paylaşın.

 
İlk Yorumu Sen Yaz !