Ekran kartı ve işlemci ile para kazanma yöntemleri, evden para kazanma yöntemlerini okuyun, Bitcoin madenciliği ile kripto para kazanmaya başlayın

Bilgisayar ve tarayıcınız için 5 cryptojacking engelleyicisi

Kripto para birimlerinin ve özellikle Bitcoin'in büyük başarısı sonrası bilgisayar ve Google Chrome, Firefox benzeri tarayıcılar cryptojacking adı verilen siber saldırı tehdidi altında


Dünyaca ünlü güvenlik şirketlerinin son raporları torrent ve benzeri programları kullanarak kullanıcıların bilgisayarlarının habersiz şekilde kripto madenciliği için kullanıldığını gösteriyor. Bitcoin, Ethereum gibi yüksek getirili kripto paraların madenciliği yapmak için yazılım korsanları işlemcinize göz dikmiş durumda.

Şu an için sınırlı sayıda güvenlik programı izinsiz şekilde mining yapan programlar ile mücade edebiliyor. Cryptojacking engelleyici özelliğinin, yakın zamanda güvenlik yazılımcılarının öncelikli mücadele konuları arasına girmesi bekleniyor.

Bilgisayar ve tarayıcınızı cryptojacking karşı güven altına alabileceğiniz, işinin ehli 5 engelleyici programı bir araya getirdik.

1.Mineblock




Bu eklenti sayesinde coinhive, jsecoin, crypto-loot vb cryptojacking saldırılarından bilgisayarınızı koruyabilirsiniz. İşlemci gücünüzü kendi mining işlemleri için izinsiz şekilde kullanan bu yazılımlar devreye girmeden, MineBlock Javascript içerisinde gömülü kodları engelleyebiliyor.

Eğer daha önce reklam engelleyici kullandıysanız, Mineblock aynı şekilde çalıştığını görebilirsiniz.

Mineblock indir

2. Malwarebytes



Bilgisayarımı ne zaman değiştirsem ya da format atmak zorunda kalsam ilk kurduğum uygulamalar arasında Malwarebytes bulunur. Yazılım CoinHive yani tarayıcı üzerinden sistem kaynaklarını kullanarak sanal para madenciliği yapan scriptleri engelleyebiliyor.

Yazılım üzerinden yalnızca kendi kullandığınız crypto mining programına izin vererek güvenle kullanabilirsiniz.

Malwarebytes indir


3.Nocoin tarayıcı eklentisi



Chrome, Firefox ve Opera üzerinde çalışabilen yetenekli bir cryptojacking engelleyicisi Nocoin. Internet Explorer, Microsoft Edge bu gibi konularda ne yazıkki sınıfta kalmaya devam ediyor.

CoinHive ve benzeri tehditleri engelleyen program isterseniz dilediğiniz mining programlarını çalıştırmanıza izin veriyor.

NoCoin indir

4.MinerBlock



Bilgisayar kaynaklarınızı kripto para madenciliği korsanlarına karşı koruyan diğer bir eklenti ise MinerBlock.

Web tabanlı tüm kripto mining eylemlerini engelleyebilen eklenti, diziniçi ve proxy kullanarak çalışan scriptleri de engelleyebiliyor.

MinerBlock indir

5.CryptoPrevent



Halihazırdaki anti-virüsünüz ile birlikte kullanabileceğiniz bu akıllı yazılım,bilgisayarınıza yük olmayan hafif bir yapıya sahip.

Güvenlik yazılımları kötü niyetli kişilere karşı, kişisel cihazları kripto madenciliğinden koruma konusunda yetersiz. Ancak CryptoPrevent gibi programlar bu açığı kapatıyor.

CryptoPrevent indir

Listenin burada sonuna geldik. Bilgisayar ve tarayıcınızda izinsiz şekilde kripto mining yapılmasını engelleyebileceğiniz 5 program bunlar.

Yorumlarda merak ettiklerinizi bizimle paylaşın.

İlk Yorumu Sen Yaz !