Ekran kartı ve işlemci ile para kazanma yöntemleri, evden para kazanma yöntemlerini okuyun, Bitcoin madenciliği ile kripto para kazanmaya başlayın

Kripto Para Yatırım Önerileri 2018

Kripto Para Yatırım Tavsiye ve Önerileri


Kripto para 2017 yılında harika bir ivme yakalayarak herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Yeni başlayanlar ve 2018'de kripto para ile kazanmak isteyenler için durum biraz karışık görünüyor olabilir. Açıkcası hepimiz öyle ya da böyle aynı şeyi yaşadık. Eğer yazımı sonuna kadar okursanız, kripto para yatırımı konusunda bir uzmana dönüşmenin ipuçlarını alabilirsiniz.

İlk olarak aklınızdan geçeni duyar gibiyim: Hangi kripto paraya yatırım yapılmalı? İçinizden "Bitcoin satın almalı mıyım?" veya "Ethereum satın almalı mıyım" geçiyor olmalı.

Daha fazla merak etmenize gerek yok. Tüm sorularınızı elimden geldiğince basit şekilde yazımda cevaplayacağım. Bu yazının sonuna geldiğinizde yatırım yapılacak en karlı kripto paraları öğrenmiş olacaksınız.

Kripto Para Piyasalarının Son Durumu


İlk kripto para birimi olan Bitcoin 2009 yılında icat edildi. Tabi bu sadece başlangıç, 2013 yılına kadar çok az kişi Bitcoin'in varlığından haberdardı. 2013 yılından beri kripto para piyasası devasa bir büyüme kaydetti. Son 5 yıl içerisinde 1500 üzerinde kripto para ortaya çıktığını söylemem yeterli olur sanırım.

2017 ise kripto paraların altın yılı oldu. %4000 büyüme kaydederek 21 milyar dolarlık pazar hacmine ulaştı. Bu rakam şu anda 454 milyar dolar seviyesinde! Muazzam bir rakam!

Kripto para piyasası sadece Bitcoin'den ibaret değil. Geçtiğimiz yıllarda harika başarılar kazanan Ethereum, Litecoin ve Ripple bunlardan bazıları.

Kripto paranın geleceği konusunda herkesin azda olsa endişesi var. Fakat emin olduğum tek şey şu an popüler olan kripto para birimlerinin değerini korumaya ve arttırmaya devam edeceği. Özellikle kripto paraların arkasında blockchain teknolojisi bulunmaya devam ederken...

2018 yılında yatırım yapılacak kripto paralara hazırsanız geçebiliriz.

2018 Yılında Yatırım Yapılacak Kripto Para Hangisi?


2018 Yılında Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Para: Bitcoin (BTC)


Büyük ihtimal şu ana kadar adını en sık duyduğunuz kripto para birimi Bitcoin! Bitcoin en büyük ve ünlü kripto para birimi ve şu anda kripto para piyasasının %40'lık kısmını oluşturuyor. En eski kripto para birimi olması ve piyasalara etkisi tartışılmaz durumda. Bitcoin 2017 yılında olduğu gibi öyle ya da böyle 2018 yılında değer kazanmaya devam ediyor. 2018 yılında Bitcoin'e yatırım yapmak kısaca cazibesini koruyor.

Yıl içerisinde fiyatı düşüp yükselirken, yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi sürdürdü.

Aşağıdaki tablodan Ocak 14 ile Ocak 18 arasındaki iniş çıkışları size bu konuda fikir verebilir.


Peki bu kadar iniş çıkışların olduğu Bitcoin'e en yatırım yaparken nelere dikkat etmeliyiz ve ne zaman Bitcoin yatırımı yapmalıyız?

Bu sorunun cevabını vermek için fiyatların ne zaman artıp azaldığına bir göz atalım.

-İlk büyük etkinlik Bitcoin'in iki farklı kripto para birimine ayrılması idi. 1 Ağustos tarihinde Bitoni ve Bitcoin Cash olarak ikiye ayrılacağı haberini önceden bilen yatırımcılar yatırımlarını bir gecede ikiye katlamıştı!

-2017 yılında 20,000 Dolar olan Bitcoin, Ocak 2018'de 10,000 Dolar'a geriledi. Bu düşüş bir çok yatırımcıyı elindeki Bitcoin'i satmaya yöneltti ve Şubat 2018 başında 6,000 doları gören Bitcoin'i bu seviyede alanlar şu anda 3,000 Dolar seviyesinde bir kar etmiş durumdalar.

Eğer Bitcoin'e Şubat 2018'de yatırım yapanlardan iseniz kutlarım.

Bitcoin yatırımı yapmak


Eğer Bitcoin'i etkileyecek yeni bir teknolojinin adı çevrede dolaşıyorsa ya da Bitcoin fiyatları düşüşe geçmiş ise Bitcoin almak için tam zamanı. Tabi bunun için yeni haber ve trenleri yakından takip ettiğinizden emin olun.

Eğer kripto paraya yatırım yapmaya karar verdiyseniz Bitcoin'den başlamanızı öneririm. Büyük fırsatı kaçırmış gibi görünseniz bile, ne olacağı henüz belli değil.

Tabi bütün bunlar Bitcoin'in geleceğine inanıp inanmamanız ile yakından ilgili. Yatırım yapmanında özü sanırım burada yatıyor: fırsatları görebilmek!

2018 Yılında Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Para: Ethereum (ETH)


Geçtiğimiz yılın sonlarından Ethereum 720 Dolar seviyesinde ve 70 Milyar Dolarlık bir piyasa kapasitesi vardı. Yeni yılında başında 1423 Doları gören Ethereum toplam değeri 138 Milyar Dolar oldu.

2017 yılında %3000 değer kazanan Ethereum, Bitcoin'in ardından piyasanın en büyük ikinci kripto para birimi konumuna geldi.

Kendinize "Ethereum yatırım yapmak akıllıca mı?","Ethereum değeri artar mı?" diye soruyorsanız, bu konuda kara vermenizi kolaylaştıracak bir kaç bilgi paylaşayım.

Öncelikle aşağıdaki tablodan Ethereum fiyat artış, düşüş miktarına göz atın.


Geçmişte Ethereum piyasasını etkileyen iki önemli olaydan bahsedeceğim size:

-Ethereum 2016 yılında 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı.Sonuç olarak değeri 1 (bir) dolardan 14.80 seviyesine yükseldi.

-Temmuz 2016'da ise Ethereum cüzdanlarının hacklenerek 60 milyon dolarlık Ethereum'un çalındığı ortaya çıktı. Bu da değerini 21 dolar seviyesinden 9 dolar seviyesine düşmesine yol açtı.

Ethereum Bitcoin'in aksine dijital bir para birimi değil. Bitcoin' göre daha ileri bir blockchain teknolojisi kullarak, geliştiriciler kendi özgün kripto para birimlerini oluşturabiliyorlar.

Ethereum sayesinde kişiler ve kurumlar kendi kripto para sistemlerini oluşturabilirler. Bu oldukça canlı bir piyasaya işaret ediyor.

Peki 2018 yılında Ethereum'a yatırım yapmalı mısınız?


Ben Etherum'a olumlu bakanlar arasındayım. Blockchain uzmanlarından Julian Hosp örneğin Ethereum toplam piyasa değerinin yıl sonunda 200 milyar doları göreceğini belirtiyor. Eğer öngörüsünde doğru çıkarsan Ethereum'um değerini ikiye katlaması oldukça kolay.

Ayrıca bu yıl içerisinde Ethereum teknolojisi daha ileriye taşınmaya yönelik hazırlıklar var. Kısaca gözünüz Ethereum üzerinde olsun.

2018 Yılında Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Para: Ripple (XRP) 


XRP olarakta bilinen Ripple 2017 yılının en büyük kripto para zıplamalarından birini yaparak değerini  %36,000 arttırmıştı! Yanlış okumadınız, 0 dolar olan değeri Kasım ayında 2.4 doları gördü.

2018'e düşüşle başlayan Ripple 1 doları gördü. İlk anda kaçmış bir fırsat gibi düşünebilirsiniz ancak Bitcoin ve Ethereum'um ardından 35 milyar dolarlık toplam değeri ile üçüncü sırada bulunduğunu aklınızda tutun.

Peki yatırımcıları Ripple'a para yatırmaya ikna eden etmen ne?

Öncelikle Ripple sadece bir dijital para birimi değil. Ayını zamanda bir ödeme sistemi olan Ripple sayesinde hızlı ve güvenli ödeme alınıp gönderilebiliyor.

Örneğin şu an Japonya'ya para gönderseniz işlemler ve katarım bir kaç günü bulabilir; aynı işlemi Ripple sayesinde saniyeler içerisinde tamamlayabiliyorsunuz.

Ayrıca American Express, JP Morgan ve Santander'in Ripple teknolojisi kullandığını, Suudi Arabistan Merkez Bankası ve Çinli LianLian'ın çözüm ortağı olduğunu belirtelim. Arkası oldukça sağlam anlayacağınız.

Ripple'ı izleyip yeni ortaklıklarını takip etmenizi öneririm. Yeni büyük ortaklıklar Ripple'ın değerini arttıracaktır.

Kuralı unutmayın. İyi haber varsa alın, fiyatı düştüyse alın!

2018 Yılında Yatırım Yapılacak En İyi Kripto Para:Litecoin (LTC)


Ripple gibi yıldızı %8000 artış oranıyla parlayan bir diğer kripto para birimi Litecoin.

Litecoin 11 milyar dolarlık değer ile kripto para piyasasının liderleri arasında. Bitcoin ile olan yakın bağları nedeniyle Litecoin 2018 yılında yatırım yapılabilecek kripto paralar arasında yer alıyor.

Litecoin Bitcoin teknolojisindeki yeni gelişmelere paralel olarak geliştirilmiş ve Bitcoin'e oranla 4 kat daha hızlı aktarım hızına sahiptir. Tabi maksimum 84 milyon olarak belirlenen Litecoin miktarı, 21 milyon olan Bitcoin ile farklılık arzediyor.

Lightining Network teknolojisi ile 2017 yılında 0,00000001 Litecoin Zürih'ten San Francisco'ya bir saniyeden kısa sürede aktarıldı. Bu teknolojini tamamen kullanılmaya başlaması ile Litecoin fiyatları artış gösterecektir.

Lightining Network: blockchain sistemlerinin aktarım hızlarını arttıran teknolojidir.

Kripto Para Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yatırımcılar emlak ya da borsaya para koyarken neye dikkat eder? Yani sırf aklına geldi diye para yatırırlar mı? -Hayır!

Sizde bir şeye para yatırmadan önce, yatırım planlarınıza ve onlara nasıl ulaşacağınıza karar vermelisiniz. Ne zamana kadar elinizde tutmalısınız ve ne zaman satmalısınız? Bunlar kripto para yatırımı yapılırken cevaplanması gereken sorular arasında.

Uzun Dönemli Kripto Para Yatırımı Yapmak


Uzun dönemli yatırım demek kripto paranın 6 ay ile 1 yıl arasında göz dolduracak şekilde değer kazanacağını beklemek olabileceği gibi 5-10 yıl demekte olabilir.

Buna karar vermeden önce kendinize bazı sorular sorun:

-Satın aldığınız kripto parayı belirli bir süre sonra mı elden çıkaracaksınız yoksa belirli bir fiyata ulaştıktan sonra mı?
-Hepsini birden mi satacaksınız yoksa parçalar halinde mi?
-Hangi durumlarda uzun dönemli yatırımınızı elinizden çıkarabilirsiniz?

Bunlara cevap verdikten sonra uzun dönemli yatırım yapılacak kripto paraları araştırabilirsiniz.

Tabi incelerken şu soruları cevaplamaya çalışın:

-Yatırım yapmayı düşündüğünüz kripto paranın teknolojisi rakibinden ileride mi?
-Arkasında sağlam ve güvenilir bir kurucu, yazılımcı ekip var mı?
-Planları, yol haritaları ne kadar güvenli?
-Bilgisayar dışında gerçek dünyada karşılarına çıkabilecek sorunlarla mücadele edebilirler mi?

Eğer bir kripto para birimine inanıyorsanız ona yatırım yapın ve kesinlikle fiyatı düştü diye "panik satım" yapmayın.

Kısa Dönemli Kripto Para Yatırımı Yapmak


Hızlı şekilde kara geçmek için saniyeler, dakikalar belki aylar içinde yapılan yatırımlara kısa dönemi yatırım diyoruz.

Aynı uzun dönemli yatırımlar gibi kendinize sormanız gereken sorular var:

-Bu yatırımdan ne kadar kazanmayı planlıyorsunuz?
-Ne kadarlık bir kayıbı göğüslüyebilirsiniz?
-Kripto para piyasasını takip edip, haberleri okuyor musunuz?
-Kripto pazarının teknik analizini yapabiliyor musunuz? Eğer cevap hayırsa en kısa zamanda öğrenmelisiniz demektir.
-Kısa dönemli yatırımınız uzun dönemli yatırımdan daha fazla mı kazandıracak?

Ben kısa dönemli kripto para yatırımı yapacaklara şunlara dikkat etmesini öneriyorum:

-Düşük pazar kapasitesi (maksimum ne kadar piyasaya sürelecek)
-Yoğun alım satım rağbeti
-Haberlerde ve sosyal medyada ne kadar konuşuluyor?
-ICO döneminde düşük değerde yakalamak

Gelelim Sadede...


Kripto paralar yüksek kar marjına sahip ancak bu yolda hazır olmanız gereken birşey var: para kaybetmek!

Öngörüler her zaman tutmayabilir ve kimse gerçekte ne olacağını bilmiyor. Büyük yatırımcıların sözlerini unutmayın: Sadece kaybetmekten korkmadığınız parayı yatırın!

Burada Kripto Para Yatırım Önerileri 2018 yazımın sonuna geldim. Umarım bahsettiklerim birazda olsun işinize yara ve yüzünüzü güldürür.

Eğer bu konuda sorularınız olursa mail adresim üzerinden bana ulaşabilir ve yorumlarda paylaşabilirsiniz.



İlk Yorumu Sen Yaz !